Pekka Himanen ja Information Society


Pekka Himanen toob oma töös globaalseid trende, mis muutuvad oluliseks aastal 2010.
Aruandes räägitakse sellest, et informatsiooni seltskonda areng on uues faasis, mis nõuab uut reageerimist inimeste poolt. Vaatamata sellele, et ülevaade on tehtud Soome jaoks, enamik kirjeldatud probleemidest on globaalselt aktuaalsed. Mõnedega võin nõustuda, kuna näen seda ka täna.

Võrgud.

Töös oleva teoreetilises perspektiivis räägitakse sellest, et võrgud muutuvad olulisemaks ja tavalisemaks ning innovatsioonide roll kasvab, eriti tööturul.

Uued enam levinud tööd.
Kreatiivsed analüütikaga seotud tööd kujutavad ennast seda, et inimene peab lahendama loominguliselt probleemi lahendada. See ongi nii hetkel, et populaarsemad tööd on sellised, kus inimesed peavad analüüsima protsesse, loominguliselt lahendada igasuguseid probleeme. Hetkel loomingulisus on üks väärtuslikem oskus, mida inimestest nõutakse.

Informatsiooni majandus ja kultuur.
Autoril oi ka õigus selles, et informatsiooni majandus laieneb kultuuri valdkonnas, millesse kuuluvad filmid, kirjandus, disain ja õppematerjalid. Peaaegu kõik kontent on digitaliseeritud ja omavahel ühendatud.
Õpida on nüüd lihtsam. On palju keskkondasid, mis võimaldavad õppida ja sooritada aineid digitaalselt.

Rahvastiku vananemine.
Autoril oli ka õigus selles, et rahvastik vananeb.(http://epl.delfi.ee/news/eesti/rahvastiku-vananemine-on-eesti-uhiskonna-jaoks-valjakutse?id=51295823)

Uus globaalne tööjõu jagamine.
Tootmine liigus riikidele, mis on vähem areneneud. Näiteks, igasugune tehnika toodetakse Hiinas, aga protsesse manageeritakse arenenud Riikides.

Comments

Popular posts from this blog

Wikipeedia mõju

Ebaõnnestunud IT-projektid

Tuntud IT-juhid