Ebaõnnestunud IT-projektid

Mõeldes kõige huvitavamate ebaõnnestunud IT-projektide kohta tulevad meelde järgmised näited.

1. Apple Newton

Apple Newton või lihtsalt Newton on üks esimestest personaalsetest taskuarvutitest.
Huvitav fakt on see, et arendamise käigul Apple Newton'i loojatel esialgselt ei olnud eesmärki luua taskuarvuti. Taskuarvutite kategooria ei eksisteerinud tol ajal ja mõiste "Personal digital assistant" oli sündinud Newton projekti viimases faasis.
Vaatamata sellele, et toodel olid head omadused, selle müümine väga ei õnnestunud. Põhjusteks olid suur hind ja toode tegelik (suurem, kui klassikalise tasku) suurus.

2. Nokia N-series

Nokia N-seriate kuuluvad mudelid toetavad 3G, HSDPA  ja WLAN'i standardeid. Noka N-series telefonidel on lai funktsionaalsuste valik, see ei onud edukas hinna ja kvaliteedi tandem.


3. Microsoft Bob. 

Microsoft Bob on graafiline interface Windows 3.1 jaoks. Selle peamine eesmärk oli operatsioonsüsteemi lihtne ja mugav käsitlemine, kus operatsioonsüsteem oli esitatud tavalise korteri visuaalse analoogina. Iga interjööri detaili oli võimalik lohistada ning paigutada omal soovi ja visiooni järgi. Kahjuks Microsoft Bob'i kasutamiseks oli vaja tolle aja jaoks palju arvuti ressursse ja liiga väike rahva hulk leidis selle toode heaks ja sobivamaks.


Kokkuvõte:

Mulle tundub, et mainitud IT-projektid on põnevad ja kiiduväärsed. Need võiksid olla edukad, aga tundub, et midagi, võib olla põhjalikuma analüüsi ei piisanud nende laiema levimiseks.


Comments

Popular posts from this blog

Wikipeedia mõju

Tuntud IT-juhid